På tross av den enorme veksten i vaping industrien de siste årene, og det faktum at e-sigaretter har vært til stor velsignelsen for mange, så finnes det fremdeles mange som ikke vet hva vape er. Hvis du har spørsmål eller bekymringer angående det, så håper vi denne vape guiden kan gi deg de svarene du er ute etter.

HVA ER VAPING?

Vaping er inhalering av damp, produsert av en oppvarming i forbrenningsovnen i elektroniske sigaretter. Dampen kommer fra en væske kalt e-væske eller e-juice.

HVA ER EN VAPE?

En vape er et elektrisk apparat som omgjør ejuicen til damp. En vape består vanligvis av et batteri (MOD), tank / væskebeholder og en spole/coil. Det er også noen e-cig som har filter som er skrudd på, som allerede er fylt med ejuice. Batteriet genererer strøm til varmeelementet i tanken eller cartomizeren, som er i kontakt med vapen og konverterer det til damp for inhalering.

HVA MEDIENE KAN VEJPAS?

De aller fleste av vapers bruker e-væsker, men andre vanlige materialer er voksaktige konsentrat. Ulike vaporizers støtter damping av forskjellige materialer. For eksempel flytende e-væske, et filter eller tank. Multi-formål vaporizers gjør det mulig å vejpa ulike materialer ved å bytte filter eller tank.

HVA ER DAMP I EN VAPE?

Damp er definert som et stoff som blir hengende i luften, som i utgangspunktet er en væske eller et fast stoff som omdannes til en gass." Dampen i en vape er gassformen til noe av vapingmaterialet. Dampen er tykkere enn standard røyk, men lukter mye bedre, og sprer seg raskt i luft.HVA ER E-JUICE OG E-VÆSKE?
E-juice, også kjent som e-væske er den primære materiale som brukes i væskebeholderen, og består av PG (propylenglykol) og VG (vegetabilsk glyserin), smak, og kan inneholde nikotin. Det finnes en rekke e-væsker tilgjengelig på markedet, og det finnes smaker som er fruktige til nyskapende dessertert smaker, søtsaker, tobakksmaker osv. I motsetning til tradisjonell røyk, produserer de fleste e-væsker damp med en behagelig duft.

E-VÆSKER

Smakskvaliteten på vaping opplevelsen vil bli bestemt av type og merke e-væske du velger. Det er viktig at du velger riktig ejuice, for det vil være avgjørende for hvordan du vil oppleve vaping, og det kan ødelegge hele opplevelsen hvis du velger en e-væske av dårligere kvalitet. Spesielt som en nybegynner er det viktig å velge de kjente og velrenommerte merkene, siden e-juice med lav kvalitet kan inneholde farlige urenheter eller hemmelig ingredienser.

ELEKTRONISKE SIGARETTER, AKA E-CIGS

Disse enhetene, også kjent som "cig a like", på størrelse med en penn, og utformet for å fungere som en tradisjonell sigarett. E-sigaretter kommer ofte som en komplett startpakke med en mod, påfyllbar væskebeholder, eller filter fylt med e-væske og lader. E-cigs er svært praktiske og rimelige, men tilbyr ikke en intensiv vape opplevelse. Men kan være praktisk fordi du kan begynne å bruke det med en gang, selv om du ikke har noe som helst erfaring fra tidligere, og det kan være et utmerket valg for nye vapere. En annen ting med e-sigaretter er at de ligner på en tradisjonell sigarett, og hvis du nylig har gått over fra sigarettrøyk, så kan det gi deg en følelse av at du fortsatt røyker vanlig. Lav nikotin styrke og moderat til lav halsrøsk kan gjøre dem til et lønnsomt alternativ for nybegynnere.

HVA ER SUB-OHM VAPING?

Sub-ohm vaping refererer til vaping med coil med lavere motstand enn 1 ohm. I sub-ohm strømmer høyere strøm gjennom coilen og det produserer sterkere damp og mer smak. Sub-ohm vaping kan være for intens for nybegynnere.

ER VAPING SUNNERE ENN RØYK?

Dette er trolig den vanligste spørsmålet, og svaret er dessverre uklart. Vitenskapen har ennå ikke bestemt om vaping er absolutt tryggere enn tillatt, eller ikke. Offentlig helseeksperter i USA er delt på de potensielle fordelene og risikoene med e-sigaretter, og avgjørende vitenskapelige bevis er knappe.

FORDELENE MED VAPING

Når du røyker en standard sigarett frigjøres 4000 farlige og ofte kreftfremkallende kjemikalier
Vapes er eksepsjonelt mye mindre farlig enn sigaretter, og vaping kan også hjelpe folk med å slutte å røyke tradisjonelle sigaretter.
Fordelene med vaping oppveier risikoen. Vaping er den første ekte måten å hjelpe folk med å slutte å røyke.

Her er noen få ting du kan gjøre for å sikre sikkerheten til deg selv og andre rundt deg:


Velg produkter med høy kvalitet fra kjente produsenter, fordi lav kvalitet vapes kan være helsefarlige.
Unngå vejpa på steder hvor røyking er forbudt.
Ta forholdsregler for å garantere sikkerhet ved bruk av batteri, spesielt hvis du bruker vape batterier på størrelse av18650. Ikke bruk laderen på annet enn det som er anbefalt av produsenten. Sørg for at batteriene er på et trygt sted (helst i plast). Ikke ha batterier løst i lommen!
Forhåpentligvis etter å ha lest denne omfattende guiden, så har du nå en bedre forståelse av hva vaping betyr. For eksempel inneholder fleste e-væsker nikotin som er et vevdannende stoff, og kan være giftig hvis det drikkes. Vi kan hevde at vaping er helt ufarlig, fordi det ikke inneholder de 4000-6000 skadelige stoffene som ellers finnes i de vanlige sigarettene.