STOPP RØYKING OG START VAPING

Det er mye snakk om de mange fordelene man har av å gå over fra tobakksrøyk til e-cig, eller vape som det også kalles. Tobakksbruken ser lik ut omtrent over hele Europa. I Sverige røyker omtrent 1,2 millioner, og ca.100.000 svensker dør hvert år av sykdommer knyttet til tobakksbruk. Dette samtidig som 90 % av alle røykere har prøvd, eller vurderer å slutte å røyke. Men vi er klar over at det er vanskelig å slutte å røyke. Det er derfor vi har utviklet vårt utvalg, slik at terskelen for et tobakksfritt liv må være så lett som mulig. Litt lenger ned i denne teksten vil du finne noe informasjon om de positive fordelene ved å slutte å røyke. Har du spørsmål om det å slutte å røyke, trenger veiledning, eller har andre spørsmål, er du velkommen til å kontakte vår support, eller stikke innom en av våre butikker for å få personlig hjelp!

ETTER 8 TIMER

Allerede 8 timer etter at du slutter å røyke vil kroppen din begynne å forbedre seg. Faktum er at allerede etter den første timen vil en merkbar effekt komme: mengden av oksygen i blodet begynner å gå tilbake til normale nivåer, selv om du bruker en e-cig. Det er mulig fordi den dampen som produseres av e-cig ikke inneholder noe karbonmonoksid, som tobakk gjør. Det gjør at kroppen din kan begynne å avgifte karbonmonoksid lagret i kroppen, slik at du kan nyte en større mengde oksygen i blodet, noe som betyr at du vil føle deg bedre på mange andre måter også.

ETTER 24 TIMER

Innen 24 timer etter at du slutter å røyke, og starter med e-cig, vil kroppen din bli kvitt resten av karbonmonoksidet i systemet ditt. Men også lungene vil avgiftes fordi de arbeider for å fjerne giftig avfall og slim som har samlet seg opp mens du røkte. Det er mulig fordi du ikke lenger puster giftstoffer, og legger til det som allerede finnes i kroppen din, slik at den har en mulighet til endelig å begynne å helbrede og rengjør seg selv. Og dette er mulig fordi den dampen som produseres av elektroniske sigaretter ikke inneholder giftstoffer som sigarettrøyk inneholder.

ETTER 48 TIMER

Etter at 48 timer har gått, fortsetter kroppen endringene takket være overgangen til en e-sigarett, og det blir din nye tobakksvane. Du vil sannsynlig merke rundt denne tiden at smaksansen din har blitt forbedret, slik at mat og drikke smaker mye bedre enn da du røkte. I tillegg blir luktesansen din mye bedre, slik at du kan lukte parfymelukten du gikk glipp av mens du røkte. Alt dette er mulig fordi kroppen din vil være i stand til å begynne å reparere reseptorene i munnen og nesen som har blitt skadet på grunn av giftstoffene i sigarettene du røkte.

ETTER 72 TIMER

Etter alle de fantastiske forbedringene i kroppen din på 48 timer, kommer ikke det som en overraskelse at kroppen din i løpet av tre dager vil bli enda sterkere. Mange som går over til vaping merker allerede på dette tidspunktet at pusten har begynt å forbedre seg. Respirasjon er enklere enn det var mens du røkte, fordi du ikke lenger utsetter deg for det som irriterer bronkioler. Siden disse rørene nå vil slappe av, så har jeg klar beskjed til tidligere røykere: energi nivåer deres vil øke og respirasjon er mindre vanskelig.

3 TIL 9 MÅNEDER

Hvis du holder deg unna tobakk, og fortsetter å bruke e-sigaretter i 3 til 9 måneder, bør du merke at tungpustethet og hoste er redusert kraftig, eller helt borte. Disse endringene skjer også på grunn av det faktum at lungefunksjonen har blitt forbedret, og kroppen har vært i stand til å rydde opp i farlig avfall som hadde samlet seg opp i løpet av røykeperioden.

5 ÅR

La oss nå se på de langsiktige effektene av røykeslutt. På fem år har risikoen for hjerteinfarkt blitt redusert med omtrent halvparten. Jo lenger du går uten røyk, jo lavere risiko. Hvis du har vapet på den tiden, trenger du ikke å bekymre deg for at dampen som produseres av e-sigaretter forårsaker skade på hjerneceller, for det gjør det ikke.

10 ÅR

Innen 10 år vil risikoen for lungekreft reduseres med omtrent halvparten av hva det var mens du røkte. Igjen, det er et faktum at den dampen e-sigaretter produserer ikke inneholder alle de kjemikaliene som er i tobakksrøyk. Risikoen for hjerteinfarkt er redusert til omtrent det samme som for alle som aldri har røkt. Hvis du fortsetter å bruke nikotin e-væske, kan du være sikker på at den effekten nikotin har på hjertet, er det samme som koffein har.

FORTSETT!

Jo lenger du holder deg borte fra tobakksrøyk, jo mer vil du oppleve at helsen din blir bedre. Kroppen din vil takke deg, og risikoen for en rekke sykdommer vil bli dramatisk redusert. I tillegg blir ikke folk rundt deg eksponert for skadelig røyk, som tidligere med tobakksrøyk.