VG/PG RELASJONER - CIGGE FORKLARER

VG/PG RELASJONER - CIGGE FORKLARER

6. oktober 2023
Posted in: Guider Info

Som du sikkert vet, er vape en nyere, mindre skadelig form for røyking. Du har sikkert kunnskap om dette, ellers hadde du nok ikke funnet veien hit. Fordelene med å bruke e-sigaretter i stedet for tradisjonelle tobakkssigaretter er mange. Å erstatte tradisjonelle sigaretter med vaping kan være vanskelig og tøft, men det er definitivt mulig. Det har vi tusenvis av bevis på hos Cigge.

Det kan også være komplisert å forstå enhetsspesifikasjoner, spenningsinnstillinger, smak, nikotinstyrke, skyproduksjon, propylenglykol og vegetabilske glyserinnivåer (PG/VG-forhold) Vi forstår om det fortsatt er mye forvirring om hvordan hele denne prosessen faktisk fungerer . Men ikke bekymre deg hvis du nettopp har startet, for vi i Cigge har den kunnskapen og er her for å hjelpe deg under vape-reisen din.

Et spørsmål som setter ting på spissen er VG/PG (vegetabilsk glyserin & propylenglykol) - Vi vil prøve å forklare og gi deg kunnskap om emnet slik at du kan velge riktig VG/PG-forhold for dine personlige behov og preferanser.

E-væske er i utgangspunktet propylenglykol (PG) og vegetabilsk glyserin (VG) – disse to kalles vanligvis bærere i e-juicen din. Så disse er basen i E-juicen din. For da å få en evæske som er smaksmessig mulig å inhalere, må du tilsette aromaer og eventuelt nikotin. Kort sagt - propylenglykol og vegetabilsk glyserin er grunnlaget for din e-juice.

vg-pg-relasjoner-cigge-forklarer

HVA ER PG?

PG betyr propylenglykol og er i utgangspunktet et mattilsetningsstoff. Det er dermed et godkjent mattilsetningsstoff som formelt er anerkjent som trygt. PG har en lignende struktur som alkohol og har en klar, luktfri væske som er mindre tyktflytende enn VG. Du finner PG i ulike matvarer, medisiner og gjenstander. E-juicer med høy pg passer best for de som røykte vanlige sigaretter før og liker "throat-hit". I tillegg bærer PG-væsken nikotin og smak effektivt.

Væsker med høy PG produserer også betydelig mindre damp fordi PG trenger betydelig mindre strøm for å varmes opp – noe som kan gjøre den mer egnet hvis du føler behov for å ikke vise at du damper.

HVA ER VG?

VG betyr vegetabilsk glyserin og er en betydelig tykkere væske enn PG. VG-væsken er klar, luktfri og klissete og laget av vegetabilsk fett. Vegetabilsk glyserin har et bredt bruksområde og brukes blant annet til å lage tannkrem, medisiner med mer.

VG har et ganske høyt varmepunkt, noe som gjør at E-væsker med høy VG egner seg best for elektroniske sigaretter med høy effekt.

VG har primært to funksjoner i din e-juice. Den første er at væsken inneholder en liten mengde sødme som tilsettes e-juicen din som påvirker sluttresultatet og opplevelsen av hver eneste puff du tar. Det andre, og primære, er å forbedre skyproduksjonen – som tidligere nevnt er VG stoffet som skaper store skyer.

En e-juice som inneholder høy VG gir en myk og glatt halsslag som ikke føles like tøff i halsen som en e-væske med høy PG. I motsetning til PG, fører ikke VG smaker og nikotin like effektivt. Høy VG væsker er mer egnet for sub-ohm vaping eller i enheter hvor du kan stille inn strømmen på maskinen selv. VG-væsker krever høy effekt.

Sammen og i enighet fungerer disse kjemikaliene veldig godt sammen. Ved oppvarming produserer PG throat-hits som gir en lignende røykeopplevelse som tradisjonelle sigaretter, mens VG produserer store skyer og mer dampproduksjon. Vil du ha store skyer og mindre rift i halsen? Da bør du bruke en E-juice med høy VG. Vil du ha mer trege e-juice som ligner på tobakkssigaretter? Da bør du bruke en E-juice med høy PG

KAN JEG BLANDE VG/PG VÆSKER?

Ja. Det er fullt mulig å blande for eksempel en nicshot som er 50VG/50PG i en e-juice med 70VG/30PG. Det eneste som faktisk skjer er at du vanner ut ejuice, du kan miste litt smak om du velger å bruke en væske med høy VG. Generelt er det så liten forskjell at du ikke vil merke noe. Så det som skjer er at du endrer VG/PG-forholdet når du blander

Eksempel

Du har:

  • 50ml shortfill 70/30 (VG/PG)
  • 10ml nicshot 50/50 (VG/PG)

Du mix:

  • Hvis du legger til 10ml 50/50 (VG/PG) nicshot til din 50ml shortfill flaske, synker VG-innholdet til 67VG i din shortfill

Resultatet ditt:

  • 67/33 (VG/PG)